Kippfest PRESENTEERD
METEN is WETEN

of
NEUSHAAR
(niet een musical)


Ouder worden!! Het nadeel is dat ik al mijn aanlokkelijke gouden lokken ben verloren :-( Maar! Het voordeel is dat ik haar op allerlei spannende, onverwachte plaatsen erbij heb gekregen. Het is (nog) niet zoveel als ik door de jaren heen kwijt ben geraakt, maar doordat ik A( zowieso een genie was, ben, en zal zijn geweest en B( ik nog wijzer ben geworden met de jaren, zie ik dat als een geschenk. Moet ik persé een volume van haren op mijn schouders, uit mijn oren hebben groeien? Nee. Ik ben met minder tevreden. Kabbelend door de jaren, voortijdig handen geschud met de dood op mijn hoofd en nu vrede met het nakend einde in al zijn (of haar) tot(k)aalheid. Zonder haar ben ik op de wereld gekomen, met plukjes haar op rare plekken zal ik vertrekken.

Vredig het lot en zo het leven overpeinzend wreef ik mij iets van zes jaar geleden over mijn neus. Pardon? Wat was dat? Ik fronstte mijn wenkbrauwen en wreef nog een keer. Weerstand?? Wat zullen we nu aan mijn belevingswereld hebben?
Nog een keer wrijven. Het was een HAAR. Een heel klein stug minihaartje. Op mijn NEUS? Alles wat stug en raar qua haar voelt moet ERUIT. Maar, zo om mij heen kijkend in mijn herinneringen, besef ik dat ik op kantoor was! Geen pincet!! Harder fronsend probeerde ik het haartje tussen nagel en vinger te pakken. Verdomme. Net te kort. Ik! Kreeg! Het! NIET TE PAKKEN!!

Nog vijf keer wrijven. En dan nog eens zes. Of zeven. FUCK!! KUT!! HET MOET ERUIT!!! Licht hijgend keek ik om mij heen. Mijn collega's allemaal druk aan het werk. MAAR DIE HAAR DAN??

Ik weet niet goed waarom (misschien corona dementie ik heb twee keer corona gehad en ik vond er geen REET aan) maar ik kan mij niet meer herinneren wat er toen gebeurde. Alles is een zwarte waas. Kreeg ik het haartje uiteindelijk te pakken met mijn nagels? Moest ik voortijdig afsluiten om naar huis te rennen om mijn pincet te vinden? Niemand weet het. Ik vraag het iedereen, klampend aan hun schouders, of ze het mij alstublieft kunnen vertellen maar die dan ook maar allemaal alsof ze van niets weten (misschien corona dementie ik heb twee keer corona gehad en ik vond er geen REET aan).

Het bewijs nakijkend (daar kom ik zo op terug!! SPANNEND!) denk ik dat ik geslaagd ben het met mijn nagels eruit te pulken. Zes van de bewaarde haren (Jaja ik kom er zo op terug zei ik toch) zaten in de haarpot (JA ZO) die ik op mijn werk bewaarde voordat ik de haarpotten consolideerde tot één grote haarpot thuis.

Hier was het verhaal ten einde gekomen, natuurlijk, en alles wat al was zou goed zijn... Als het niet was VOOR DE KRATER OP MIJN NEUS.

PAMPAHM PAHM PAHM PAAMMMM (DIT IS EEN LINK)